top of page

Psychotherapie is een bijzondere manier om mensen te begeleiden in hun ontwikkeling en verandering. Elk mens ontwikkelt zich en verandert. Dat is een natuurlijk gegeven. Denk maar aan scholing, aan levenservaringen, waardoor je verandert en nieuwe kwaliteiten ontwikkelt. Je kunt psychotherapie zien als een proces van gerichte verandering.


Je gaat naar een therapeut als je een probleem hebt en je komt er zelf niet uit.

Je hebt het er misschien al met je vrienden, familie of kennissen over gehad, of oplossingen geprobeerd die je kent, maar je komt niet verder.

Je wilt het anders, maar je weet niet hoe.

Dan ga je naar een therapeut - iemand die met jou meekijkt, bij wie je alles op tafel kan leggen zoals het is. Daardoor kun je zicht krijgen op wat er speelt en nieuwe manieren ontwikkelen voor een geschikte oplossing.


De therapeut is deskundig in het begeleiden van mensen om te kunnen veranderen. Hij is hierin geschoold en beheerst verschillende manieren en technieken om dit te kunnen doen.

Vaak kun je jouw externe omstandigheden niet veranderen, maar je kunt er wel anders mee omgaan, zodat jij jouw eigen innerlijke kracht weer gaat ervaren en gebruiken. Trauma’s die nare emoties hebben achtergelaten kunnen geheeld worden. Blokkades kunnen doorbroken worden. En een aanpak die niet werkt, verander je in bruikbare en functionele oplossingen. Daardoor kun je verder met je leven op een manier die bij jou past als uniek persoon.


Steeds meer mensen genieten van de voordelen van therapie. Het verrijkt je als mens. In therapie heb je geleerd op een ander niveau jezelf te helpen. Dit is en blijft voor de rest van jouw leven een waardevolle aanwinst, die je altijd kunt gebruiken.

En zo heb je van de nood een deugd gemaakt!

bottom of page